May 30, 2011

Tiedote

Nuoren Voiman Liiton kirjailijakiertue Baltian ja Puolan kautta Saksaan

Nuoren Voiman Liiton kirjailijakiertue Hula Hula Run Run käynnistyy perjantaina 10. kesäkuuta Tallinnasta. Lukuturnee kestää kaksi viikkoa. Kohteina ovat Baltian maat, Puola ja Saksa.

– Liitto täyttää tänä vuonna 90 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi, Tulenkantajien perinnettä kunnioittaen, työnnymme hulahulavanteet edellä Eurooppaan, Nuoren Voiman Liiton puheenjohtaja Laura Lindstedt kertoo.

– Kirjailijat lukevat kiertueella tekstejään, jotka on käännetty kunkin maan kielelle, sekä tapaavat paikallisia kirjailijoita, kirjallisuusaktiiveja ja kustantajia, selventää liiton toiminnanjohtaja Laura Serkosalo.

Kiertuetta varten on teetetty mittava määrä uusia käännöksiä kiertueen kirjailijoiden teksteistä. Niitä tarjotaan myös kiertueen maiden kirjallisuuslehtiin. Käännöksissä on avustanut Suomalaisen kirjallisuuden tiedotuskeskus FILI. Pohjois-Euroopan esiintymiskiertue on jatkoa vuonna 2009 järjestetylle Suomea kiertäneelle Kytkin-kiertueelle.

Kiertueen tarkoitus on esitellä suomalaista kirjallisuutta esiintymismaissa ja luoda verkostoja kiertueen maiden kirjailijoiden, kääntäjien ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Tavoitteena on, että kiertueen kirjailijoille ja muillekin suomalaisille kirjailijoille tarjoutuisi jatkossa mahdollisuuksia uusiin käännösjulkaisuihin ja esiintymisiin. Lisäksi syntyvien kontaktien toivotaan rikastavan suomalaista kirjallisuuselämää käännösten, julkaisujen ja esiintymisten muodossa.

Kiertuebussi matkaa Tallinnaan (10.6.), Riikaan (11.6.), Kaunasiin (12.6.), Varsovaan (13.6.), Łódźiin (15.6.), Poznańiin (16.6.), Dresdeniin (17.6.), Leipzigiin (18.6.) ja viimein Berliiniin (19.6.), jossa ryhmä viettää kolme päivää. Esiintymispaikkoina Berliinissä ovat Suomen Instituutti sekä Literarisches Colloquium Berlin LCB.

Matkaan lähtevät kirjailijat Aina Bergroth, Pauliina Haasjoki, Kaisa Ijäs, Katja Kettu, Laura Lindstedt, Mikko Rimminen, Aki Salmela, Eino Santanen, Jarkko Tontti ja Katariina Vuorinen sekä kirjallisuudentutkija Kaisa Kaakinen. Mukana ovat myös Nuoren Voiman ja Kritiikki-lehden päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski, liiton toiminnanjohtaja Laura Serkosalo sekä kiertueavustaja Miikka Palokangas.

Kiertuetta voi seurata reaaliajassa kiertueblogista hulahularunrun.blogspot.com, josta löytyvät myös tarkemmat esiintymistiedot ja aikataulut sekä kirjailijaesittelyt.

Lisätiedot:

Laura Serkosalo
toiminnanjohtaja
p. 044 207 4650
laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi

Laura Lindstedt
puheenjohtaja
p. 050 517 43 77
laura.lindstedt@helsinki.fi

May 27, 2011

Nuoren Voiman Liiton kesäkiertue 2011!

Osana 90-vuotisjuhlavuottaan Nuoren Voiman Liitto tekee kesäkuussa 2011 kaksitoistapäiväisen kirjallisuuskiertueen, joka suuntautuu Viroon, Latviaan, Liettuaan, Puolaan ja Saksaan. Kiertueelle lähtee kymmenen nuorta kirjailijaa – runoilijoita ja prosaisteja. Matka alkaa perjantaina 10. kesäkuuta Tallinnasta ja paluu Helsinkiin on keskiviikkona 22. kesäkuuta. Kulkuneuvona on tilausajobussi, joka vuokrataan Tallinnasta. Bussi matkaa Berliinistä tyhjänä takaisin ja kirjailijat lentävät Berliinistä Helsinkiin.