Jun 14, 2011

Riika, Katariina kirjoittaa

Lauantaina vierailimme Riiassa. Saavuimme majoituspaikkaamme Red Roofsiin myöhäisen iltapäivän painostavan hikisessä säässä, mustien pilvien alla, ja huoneisiin päästyämme myrsky puhkesikin kumisten ja sadetta ikkunalautoihin takoen. Salamat välähtelivät ja valot vilkkuivat sähköjen katkeillessa. Esiintymispaikkaamme Taka Bariin lähdimme puhdistuneita katuja pitkin, raikkaammassa, yhä pehmeässä illassa.

Takassa tapasimme kääntäjämme Maima Grinbergan ja sovimme hänen kanssaan esiintymisjärjestyksestä ja suomeksi luettavista runoista. Esiintymisvuorossa olivat Laura L., Aki ja Katariina. Yleisöä saapui vähänlaisesti, mutta istuipa heidän joukossaan pari suomea taitavaa, ja tunnelma oli niinikään rento ja keskittynyt. Nurkkapöydässä istunut buddhalainen munkki ehti tosin poistua ennen kirjallisen annin alkamista.

Luennan jälkeen pyrimme Maiman johdattamana syömään Istaba-ravintolaan. Keittiö oli jo kiinni, mutta tarjoilija lupasi ryhmällemme salaattia ja leipää. Jo silkka leipä lisukkeineen oli erinomaista, ja kun lammas, ravut ja taimen saapuivat salaattien seuraksi, vähemmän ja enemmän hihkuimme ihastuksesta odottamattomien pitojen ääressä. Jälkeenpäin keskustelua käytiin siitä, miltä tuntui, kun kääntäjämme tarjoili meille käsienpesumaljaa, viiniä ja lisukkeita.

Palasimme majapaikkaan hulavanteita pyöritellen ja laulaen. Puistoon emme tälläkään kertaa istahtaneet, mutta kohonnut tunnelma piti helposti hereillä pitkälle aamuyöhön.

No comments:

Post a Comment